Španělská kuchyně Vás zaujme nejen svou rozmanitostí, ale také svojí lehkou stravitelností. Španělské pokrmy rádi ochutnáte zejména v letním období, kdy upřednostníte jídlo, které Vás zasytí, avšak neobsahuje příliš tučných surovin. Kdo přijede do Španělska, má možnost ochutnat jinou kuchyni v Katalánsku, jiné chutě se mu naskytnou k ochutnání v baskitském regionu a odlišné v severní Andalusii. Španělská kuchyně jedinečně kombinuje jednotlivé ingredience a tvoří gastronomii plnou rozmanitých chutí, vůní i barev. Základní surovinou k přípravě španělských jídel je olivový olej, bylinky a různé druhy zeleniny. Zapomenout bychom neměli ani na ovoce, rýži, olivy a různé druhy masa.
Celou řadu španělských potravin můžete za velmi příznivou cenu pořídit v internetové prodejně společnosti BMC Brno. Tato společnost se zaměřuje na dodávání českým zákazníkům španělské potraviny značky Bassta. Veškerý sortiment zboží společnosti BMC Brno najdete na našich webových stránkách www.bassta.cz/produkty/. V portfoliu společnosti BMC Brno najdete rozmanitý sortiment gastro balení ovoce, zeleniny, koření, olivových olejů, oliv i žampionů. Z rybích potravin je to tuňák ve slunečnicovém oleji.
Z lahodných španělských potravin můžete přichystat například po celém Španělsku oblíbenou paellu, studenou polévku gaspacho či tapas. Oblíbená je rovněž španělská tortilla de patatas. V přímořských oblastech si v létě pochutnáte na rybích pokrmech, mořských plodech a čerstvé zeleně. Ve vnitrozemí převládají zejména masité pokrmy.