Trápí Vás výsledky testů na cholesterol a rádi byste před nasazením léků snižující jeho hladinu vyzkoušeli přírodní cestu? Zařaďte do jídelníčku potraviny, které se postarají o jeho vyváženější hodnoty. Ovesné vločky, ananas, losos a jiné tučné ryby, ořechy, špenát ale také i bobule a olivy nebo avokádo by se měly na Vašem jídelním talíři objevovat pravidelně.
Proč jíst olivy?
Existuje však několik dalších důvodů, proč jíst olivy. Kromě toho, že napomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, obsahují také vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, antioxidantů a přírodních vláknin. Jsou také významným zdrojem vitamínů A a E a minerálů. Doporučují se konzumovat pro přísun železa, vápníku, draslíku a hořčíku. Běžně se můžeme setkat se dvěma druhy oliv a to konkrétně olivy černé a olivy zelené. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že prvně jmenovaný druh oliv je vždy zralejší a bohatší na olej. Zelené olivy se naopak češou nezralé. Oba dva typy oliv jsou však používány při přípravě nejrůznějších zeleninových či těstovinových salátů, pizz či masových pokrmů. Olivy se však dají pojídat také jen tak například při popíjení vína. Jak již bylo naznačeno, jsou mnohem zdravější než přesmažené chipsy.
Olivy španělské značky Bassta můžete koupit za skvělou cenu v e-shopu společnosti BMC Brno katalog.bmcbrno.cz/olivy/.